Clotilde Armand

Sunt născută în Franţa, la Vichy, în regiunea istorică Bourbonnais. Studiile universitare le-am făcut la École Centrale Paris, iar masterat-ul ȋn științe l-am obținut la Massachussetts Institute of Technology ȋn SUA. Acolo l-am cunoscut pe soțul meu romȃn, matematician și cercetător la Academia Română, pe cȃnd aveam 22 de ani.

Ȋmpreună ne-am stabilit ȋn 1999 pentru prima dată în România. Am mai plecat apoi câţiva ani în Germania şi Franţa, dar am simţit mereu că locul meu este aici. Până la urmă, eu şi familia mea am hotărât să ne stabilim definitiv la Bucureşti, mai ales că trei dintre copiii noştri s-au născut în România. De când am făcut această alegere am cerut cetăţenia română, pe care am obţinut-o în 2015. Astăzi nu-mi imaginez viaţa mea în altă parte decât în România.

Îl cunosc pe Nicuşor Dan de 20 de ani. Fratele soțului meu a participat împreună cu el la Olimpiade Internaţionale de Matematică și au studiat apoi împreună la École Normale Supérieure din Paris, cea mai prestigioasă universitate din Franţa. Soţul meu este coleg cu Nicuşor la Institutul de Matematică al Academiei Române, și împreună au fondat în 2001 Şcoala Normală Superioară din Bucureşti. Eu însămi l-am susţinut mereu pe Nicuşor dar niciodată nu m-am gândit să intru în politică, nu era lumea mea.

Acum ȋnsă Nicuşor a trecut la un alt nivel şi are nevoie de o implicare substanţială a profesioniştilor din business pentru transformarea în bine a Primăriei Bucureşti. Eu sunt manager şi mă indignează proasta administrare care ȋţi sare în ochi când ai de-a face cu autorităţile publice. Am condus organizaţii de mii de oameni pe care le-am eficientizat, am gestionat bugete de 1 miliard de euro, astăzi sunt director general al unui grup de firme de servicii de inginerie/proiectare cu peste 200 de ingineri. Sunt însă gata să renunţ la job-ul meu pentru a lua parte la proiectul de administrare profesionistă şi cinstită a Bucureştiului în echipa lui Nicuşor Dan și a Uniunii Salvaţi Bucureştiul.

Vreau să administrez în mod profesionist Primăria Sectorului 1. Împreună cu colegii mei vrem ca orice persoană în vârstă, orice copil care se duce la școală, orice mamă cu cărucior să poată circula pe trotuare fără să fie nevoiți să iasă pe carosabil din pricina mașinilor parcate ilegal. Vrem piste pentru bicicliști funcționale, pentru a nu ne risca viața când ne urcăm pe bicicletă. Vrem ca lucrările de construcții civile sau edilitare care se fac în oraș să nu ne pună viața în pericol. Vrem în sfârșit un veritabil plan de consolidare a clădirilor cu risc seismic. Vrem să avem servicii medicale de urgență sau de spitalizare la standard european, fără pacienți care abuzează de aceste servicii pentru consultații de rutină. Credem în comerțul de proximitate și vom încuraja piețele agroalimentare din sectorul 1. Ne propunem conservarea și chiar creșterea spațiilor verzi și vom face eforturi pentru a susține întreprinzătorii din sectorul 1.

Te invit sa aflii mai multe despre ce imi doresc pentru orasul nostru aici, pe pagina mea web sau de Facebook. Iti multumesc!

Cunoaste-i si pe colegii mei:

Oliver PaiuşiOliver Paiuşi

Ilinca MacarieIlinca Macarie