Ilinca Macarie

Sunt născută în 1967 la Bucureşti. Absolventă a Facultăţii de Arhitectură (Fachhochschule Köln) cu titlul de Dipl.ing.- Architekt şi apoi a Universităţii de Stat de Artă Creatoare Staedelschule, Frankfurt pe Main, Germania cu gradul de Master of Arts (advanced architectural design). Arhitect independent din 1998, mai întâi la Frankfurt şi apoi la Bucureşti. Am realizat proiecte de locuinţe, reabilitări, restaurări şi o clinică veterinară. Am participat la numeroase concursuri de arhitectură, obţinând premii, printre care premiul I la concursul de soluţii pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană “Zona Centrală”, Bucureşti (acordat consorţiului de proiectare din care am făcut parte) Am fost cadru didactic la Universitatea Tehnică din Darmstadt, departamentul arhitectură, catedra de proiectare şi tehnologia clădirilor şi la Universitatea de Arhitectura Ion Mincu, catedra de proiectare. Membru al Ordinului Arhitecţilor din România, Filiala Bucureşti. Sunt membru fondator al asociaţiei ASUB (Asociaţia Spaţiu Urban Bucureşti) şi membru fondator al Asociaţiei pentru Protecţia şi Documentarea Monumentelor şi Patrimoniului din România, Pro.Do.Mo.

De când am revenit în România, am constatat că Bucureştiul se află în colaps şi am decis că nu pot continua să locuiesc aici fără să mă implic activ şi fără să încerc să schimb ceva. Mă afectează degradarea şi distrugerea patrimoniului arhitectural dar şi distrugerea mediului său abuzurile asupra copiilor sau animalelor, toate efecte ale corupţiei. De aceea doresc să mă înscriu în partidul USB cu convingerea că nu am dreptul să aştept numai de la alţii să facă schimbarea pe care eu o doresc.”

Cunoaste-i si pe colegii mei:

Oliver PaiuşiOliver Paiuşi

Cristian BulfonCristian Bulfon