Echipa sector 3

Cine suntem?

Echipa Uniunea Salvati Bucurestiul sector 3 e formata din oameni tineri, dinamici si profesionisti, fara implicari politice anterioare, dar in acelasi timp oameni dornici sa participe in schimbarea mediului din jurul lor. E formata din oameni responsabili care au cantarit cu grija intrarea in cursa interna pentru selectia consilierilor locali, constienti fiind de raspunderea foarte mare a acestei pozitii.

Sectorul 3 are cea mai numeroasa populatie din toate sectoarele Bucurestiului. Insa in acelasi timp este inca mult sub posibilitatile reale de dezvoltare.  Este din ce in ce mai aglomerat, mai poluat, cu administratie corupta si birocratica, se construieste haotic si banii publici sunt cheltuiti fara a acoperi nevoile reale ale cetatenilor. Avem insa oameni capabili, din mediul de business sau activism civic, oameni profesionisti  care vor si pot sa schimbe sectorul si calitatea vietii pentru oamenii ce locuiesc aici.

Ce vrem sa facem?

• Protejarea și extinderea zonelor verzi. Parcuri noi pe terenurile aflate în proprietate publică.
  • Protecție Socială. Achiziționarea de imobile din fondul deja construit, prin licitație la prețul cel mai mic, dispersate în întreg sectorul așa cum se întâmplă în orașele europene
  • Mobilitate urbană. Identificarea spațiilor libere din apropierea cartierelor de blocuri care se pretează la amenajarea de noi parcări; Incurajarea investitorilor privați să realizeze parcări pe terenurile proprii contra cost sau în regim de parteneriat-public privat;
  • Organizarea serviciului after-school în toate școlile din sector și subvenționarea costurilor programului pentru familiile vulnerabile.
  • Dezvoltare urbană și refuncționalizare. Creare un grup de lucru la nivelul primăriei Sectorului 3 care să interacționeze cu principalii dezvoltatori și fonduri de investiții din piața spațiilor de birouri, care să aducă la aceeași masă proprietarii de terenuri, investitorii și să identifice zonele cu potențial și principalele bariere administrative care împiedică dezvoltarea lor
  • Cheltuirea banului public. Transparentizare și date deschise si anume publicarea în format CSV (comma-separated values) a tuturor datelor pe care le va publica primăria. Bugetul participativ este un mod democratic de a decide cum va fi cheltuită o parte din  bugetul local. Cu ajutorul bugetului participativ contribuabilul și administrația, împreună, decid ce investiții sunt prioritare pentru comunitatea locală. Competiție și transparență în achiziții publice.

Cunoaste-i pe fiecare:

candidat primarie