Comunicate - Uniunea Salvaţi Bucureştiul

USB a fuzionat prin absorbție cu USR in 21 august, într-un congres extraordinar

29 August 2016, București

Uniunea Salvați Bucureștiul care a câștigat 25% la alegerile pentru Consiliul General al Municipiului București a fuzionat prin absorbție cu Uniunea Salvați România în 21 august, într-un congres extraordinar.

Nicușor Dan, consilier general și fost candidat la primăria Capitalei, a fost ales președinte al USR, care a fuzionat și cu Uniunea pentru Codlea, în cadrul aceluiași Congres.
Citeste mai mult »

USB se adresează Tribunalului Sectorului 1 și cere AEP acces la sacii cu buletinele de vot

9 Iunie 2016, București

Clotilde Armand: Partidele se discreditează prin faptul că nu acceptă să lămurească situația.

Uniunea Salvați Bucureștiul va face o cerere de intervenție principală în cadrul procesului prin care Judecătoria sectorului 1 urmează să valideze rezultatele alegerilor locale și va solicita renumărarea voturilor în 18 secții, a anunțat, miercuri, liderul USB, Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și Clotilde Armand, candidata USB pentru Primăria sectorului 1.
Citeste mai mult »

USB reclamă discrepanţe statistice semnificative în situaţia voturilor din sectorul 1

8 Iunie 2016, București

Uniunea Salvaţi Bucureştiul a transmis o întâmpinare Biroului Electoral de Circumscripţie al Sectorului 1 Bucureşti prin care solicită renumărarea voturilor în 18 secţii de votare (5, 7, 9, 13, 16, 24, 27, 31, 55, 88, 111, 145, 146, 151, 152, 155, 157, 158) pentru a se stabili în mod obiectiv rezultatele alegerilor.

În privinţa secției 55, PNL a făcut deja o sesizare care arată că a fost folosită urna mobilă, cu permisiunea biroului electoral al secției de votare, fără documente complete și că aceasta era însoțită de candidați ai PSD.
Citeste mai mult »

Nicușor Dan este pe locul doi în opțiunile de vot pentru PMB, la distanța de 5,3% față de Cătălin Predoiu

2 Iunie 2016, București

Sondaj

Nicușor Dan, candidatul USB pentru Primăria Generală, este al doilea clasat potrivit sondajului TNS, cu 16,1% din voturile alegătorilor care au declarat că sigur sau probabil vor merge la urne pe 5 iunie, la 5,3 procente peste Cătălin Predoiu (PNL).

Procentul celor care au declarat că sigur sau probabil vor merge la vot este de 70,9% din totalul eșantionului. Cei care au declarat că sigur merge la vot sunt 52,2% din eșantionul de 1000 de bucureșteni sondați prin metoda CATI.

Citeste mai mult »

Scrisoare deschisă către Președintele României

1 Iunie 2016, București

Scrisoare deschisă către Președintele României

Domnule Președinte,
In 2014 ați fost ales de milioane de români care au văzut în dumneavoastră o speranță.
O speranță că în România se poate face o altfel de politică, în interesul oamenilor, eliberată de corupție și incompetență.
Au trecut doi ani de atunci și Bucureștiul, cel mai important oraș al României, este astăzi în pericol să ajungă din nou la mâna unor politicieni corupți și iresponsabili.

Citeste mai mult »

Doar doi candidați, Gabriela Firea și Nicușor Dan, au rămas în cursa pentru București

20 Mai 2016, București

Nicușor Dan, candidatul USB pentru Primăria Generală, este al doilea clasat potrivit sondajului TNS, cu 19,5% din voturile alegătorilor care au declarat că vor merge la urne pe 5 iunie, la 11 procente peste Cătălin Predoiu (PNL) și la 18% sub Gabriela Firea (PSD).

Gabriela Firea ar obține 37,5% , iar Cătălin Predoiu, clasat pe locul al treilea, 8,7%. Candidata PSD se situează deasupra scorului Alianței PSD-UNPR, cotată cu 26,2% din voturile alegătorilor…

Citeste mai mult »

Nicuşor Dan a făcut publice numele micilor şi marilor donatori şi programul său pentru Bucureşti

19 Mai 2016, București

Donatii campanie Nicusor Dan

Şapte antreprenori români cunoscuţi pentru succesul şi etica lor în afaceri susţin proiectul propus de Nicuşor Dan pentru dezvoltarea Bucureştiului, pe care candidatul la primăria Generală a Capitalei l-a prezentat într-o conferinţă de presă.

Este vorba despre George Iacobescu, unul dintre cei mai apreciaţi dezvoltatori imobiliari din lume, cel care a supervizat construcţia World Financial Center din New York şi a Canary Wharf din Londra, Alexandru Lăpușan, CEO şi fondatorul Zitec…
Citeste mai mult »

Nicușor Dan reclamă TVR la CNA pentru discriminare:
Televiziunea publică a transmis informații despre timpii de antenă și dezbaterile electorale la 7 zile după începerea campaniei electorale

16 Mai 2016, București

Nicusor Dan reclama TVR la CNA pentru discriminare

USB solicită CNA să dispună toate măsurile necesare pentru corectarea situației.

Nicușor Dan a sesizat astăzi CNA privind discriminarea din situația TVR1, care încalcă prevederile legale privind campania electorală. Televiziunea publică a transmis informații despre timpii de antenă și dezbaterile electorale la 7 zile după începerea campaniei electorale.  Campania a început de aproape 2 săptămâni și, până în acest moment, niciun candidat USB nu a primit invitație la dezbaterile electorale organizate de TVR1, în ciuda prevederilor clare în acest sens.

Citeste mai mult »

Nicușor Dan îi invită/provoacă la dezbatere pe Gabriela Firea și Cătălin Predoiu

13 Mai 2016, București

Invitatie la dezbatere

Le cer Gabrielei Firea și lui Cătălin Predoiu să accepte dezbateri publice pe proiectele pentru București.

Politicienii zilei știu să promită. Ar promite orice numai să câștige ca imediat după alegeri să uite complet. Dovadă stau ultimii 26 de ani și faptele lor. Gabriela Firea și Catalin Predoiu promit că vor face o administrație transparentă, că vor pune pe site-ul primăriei toate contractele și bugetele capitalei, dar lipsesc la primul test de transparență. Amândoi fug de întâlnirile televizate sau de cele din redacțiile publicațiilor, fug de dezbaterile proiectelor pentru București în fața cetățenilor. Dezbaterea însemnă transparență! Gabriela Firea preferă dezbaterile cu “yesmani”. Pana şi Victor Ponta a acceptat să meargă in confruntări cu Klaus Iohannis. Chiar atât de jos au ajuns lucrurile în psd-ul lui Liviu Dragnea?

Citeste mai mult »

 

Nicușor Dan face publice sumele obținute din donații ȋn pre-campania electorală, precum și cheltuielile la zi

5 Mai 2016

Nicusor Dan

  • Până astăzi s-au strâns aproximativ 174.000 euro
  • Cheltuielile de pre-campanie la zi au totalizat 128.805 euro

05.05.2016, București – Nicușor Dan și Uniunea Salvați Bucureștiul au obținut, până acum, donații în valoare de 782.296 lei (aproximativ 174.000 euro) pentru campania și pre-campania electorală a USB pentru locale. Donațiile au fost realizate prin contract notarial și prin platforma online Salvatorii.ro, prin care orice cetățean român poate face o donație care susține campania pentru câștigarea alegerilor la Primăria Bucureștiului.

Citeste mai mult »

Nicușor Dan și toți candidații USB își depun candidaturile la primăria Bucureștiului marți

25 Aprilie 2016

depunere-semnaturi

Candidații USB la toate sectoarele Bucureștiului au strâns semnăturile necesare depunerii candidaturii și se vor înscrie mâine pe listele electorale

25.04.2016,București – Nicușor Dan și toți candidații USB își depun candidaturile pe listele electorale în cursul zilei de mâine. Toți candidații au depășit numărul de semnături de susținere.

Nicușor Dan, președintele USB: „Echipa noastră de voluntari a muncit foarte mult în ultimele săptămâni să strângă pe bune toate semnăturile necesare candidaților din fiecare sector. Le mulțumesc atât lor, cât și bucureștenilor care ne-au susținut până acum.

Citeste mai mult »

Manasia, 22 Aprilie

22 Aprilie 2016

Manasia

Au fost aproape două ore de întrebări, în mare parte despre problemele din urbanism.
Iată trei chestiuni la care am răspuns:

Cum văd Bucureștiul în viitor?
– Văd un oraș cu amprentă universitară, acum nu se vede. Orașele univeristare te atrag prin vitalitatea lor. Un oraș în care să îți facă plăcere să trăiești. Mă gândesc în special la IT și industriile creative. Trebuie să concentrăm în București IT-ul din regiune.

Citeste mai mult »

Nicușor Dan lansează Salvatorii.ro și așteaptă donații de 100 de mii de euro de la cetățeni

18 Aprilie 2016

Salvatorii.ro

– Salvatorii.ro este o platforma de finanțare transparentă, un gest de normalitate în contextul în care schemele de finanțare a partidelor rămân o necunoscută pentru cetățeni
– Platforma funcționează pe un sistem de plăți securizat și în acord cu noua lege electorală

18.04.2016, București – Nicușor Dan și Uniunea Salvați Bucureștiul lansează platforma Salvatorii.ro, prin care orice persoana fizică poate face o donație care susține campania pentru câștigarea alegerilor la Primăria Bucureștiului.

Citeste mai mult »

Color Run

16 Aprilie 2016

Color Run

Am fost in 16 aprilie la Color Run alături de 10,000 de bucureșteni.
Le mulțumesc celor care mi-au transmis mesaje de susținere. Mulțumesc tuturor celor care sunteți alături de mine în cursa pentru o schimbare reală a Bucureștiului.
‪#‎ColorRun2016‬
Citeste mai mult »

Lansarea candidatilor

15 Aprilie 2016

Lansarea candidatilor

Împreună cu candidații propuși de Uniunea Salvați Bucureștiul salvăm Bucureștiul de politicieni!

Ieri am prezentat programul Uniunii și oamenii propuși de noi pentru primăriile de sector, oameni care până acum au luptat cu administrația publică vin să o reformeze din interior: Clotilde Armand la sectorul 1, Aimee Bugner la sectorul 2, Roxana Wring la sectorul 3, Dumitru Dobrev la sectorul 4, Florin Grigorescu – USB la sectorul 5, Mihai Danes la sectorul 6.

Citeste mai mult »

USB își lansează candidații la primăriile de sector din București

14 Aprilie 2016

Candidatii

Bucureștiul pierde 300 de milioane de euro pe an în corupție
• USB și-a prezentat astăzi programul și candidații pentru București, oameni care până acum au luptat cu administrația publică vin să o reformeze din interior

București, 14.04.2016 Nicușor Dan și Uniunea Salvați Bucureștiul își anunță programul pentru București și candidații la primăriile de sector. Echipa USB are ca principal scop reducerea pierderilor constante din banul public cauzate de corupția transpartinică, prin două mecanisme: transparentizarea licitațiilor și alocarea corectă a bugetelor pentru rezolvarea problemelor reale ale Bucureștiului.

Citeste mai mult »

Semnaturi Unirea

13 Aprilie 2016

Unirea

Vă mulțumesc pentru efortul vostru, am primit multe formulare completate astăzi. Voi fi prezent in toate sectoarele Bucureștiului în următoarea perioadă.

Citeste mai mult »

Semnaturi Rahova

9 Aprilie 2016

Rahova

Astazi am fost să cunosc oamenii din Piața Rahova și din Sectorul 5. Am discutat despre problemele generale sau foarte specifice ale bucureștenilor.
O să merg în cât mai multe locuri până la alegeri, împreună cu candidații USB.
Florin Grigorescu – USB este candidatul nostru pentru Sectorul 5.

Citeste mai mult »

Save