Doar doi candidați, Gabriela Firea și Nicușor Dan, au rămas în cursa pentru București

20.05.2016, București

sondaj4

Nicușor Dan este al doilea în sondajul TNS cu 11 procente peste Cătălin Predoiu

Nicușor Dan, candidatul USB pentru Primăria Generală, este al doilea clasat potrivit sondajului TNS, cu 19,5% din voturile alegătorilor care au declarat că vor merge la urne pe 5 iunie, la 11 procente peste Cătălin Predoiu (PNL) și la 18% sub Gabriela Firea (PSD).

Gabriela Firea ar obține 37,5% , iar Cătălin Predoiu, clasat pe locul al treilea, 8,7%. Candidata PSD se situează deasupra scorului Alianței PSD-UNPR, cotată cu 26,2% din voturile alegătorilor.

PNL și USB se luptă pentru poziția a doua pentru Consiliul General, diferența dintre cele două partide fiind în marja de eroare, de +/- 3,5%. PNL este cotat cu 18,5% , iar USB ar colecta 16,2% din voturile alegătorilor ce susțin că se vor prezenta la
vot..

Rezultatele fac parte dintr-o cercetare TNS realizată la comanda USB în perioada 13-18 mai pe 800 de respondenți cu drept de vot din București. Interviurile au fost realizate prin metoda CATI Computer Assisted Telephone Interviews. Studiul este reprezentaiv pentru populația Bucureștiului stratificată pe cote de gen, vîrstă educație și sector. Datele nu au fost ponderate. Marja de eroare este de +/-3,5% la un nivel de încredere de 95%.

Diferența dintre Cătălin Predoiu și Robert Turcescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei, este în marja de eroare, primul obținând 8,4 % din voturi. Robert Turcescu este urmat de Daniel Barbu cu 3,4 %.

Atașate aveți rezultatele sondajului TNS

sondaj1 sondaj2 sondaj3