Manasia, 22 Aprilie

22 Aprilie 2016

Manasia

Au fost aproape două ore de întrebări, în mare parte despre problemele din urbanism.
Iată trei chestiuni la care am răspuns:

Cum văd Bucureștiul în viitor?
– Văd un oraș cu amprentă universitară, acum nu se vede. Orașele univeristare te atrag prin vitalitatea lor. Un oraș în care să îți facă plăcere să trăiești. Mă gândesc în special la IT și industriile creative. Trebuie să concentrăm în București IT-ul din regiune.

Firmele de IT se plâng că nu mai găsesc oameni calificați suficienți în București.
– Primăria nu își exercită acum rolul de mediator între diferitele segmente ale societății, între mediul de business si cel academic de exemplu. Ministerul Educației nu lasă să scoată de trei ori mai mulți studenți academici pentru IT. Rolul primarului este să afirme și să atragă atenția.

Ce o să fac cu persoanele fără adăpost?
– Sunt aproximativ 4,000 de persoane fără adăpost în București, care iarna inundă spitalele și transportul în comun. Momentan, nu se știe ce deține Primăria în București, ca urmare nici câte locuințe sociale (probabil in jur de 10,000), nici cum sunt folosite acestea. Cu siguranță însă Primăria poate pune la dispoziție un adăpost pentru oamenii străzii pe perioada iernii.