Nicuşor Dan a făcut publice numele micilor şi marilor donatori şi programul său pentru Bucureşti

19 mai 2016, București

Donatii campanie Nicusor Dan

Şapte antreprenori români cunoscuţi pentru succesul şi etica lor în afaceri susţin proiectul propus de Nicuşor Dan pentru dezvoltarea Bucureştiului, pe care candidatul la primăria Generală a Capitalei l-a prezentat într-o conferinţă de presă.

Este vorba despre George Iacobescu, unul dintre cei mai apreciaţi dezvoltatori imobiliari din lume, cel care a supervizat construcţia World Financial Center din New York şi a Canary Wharf din Londra, Alexandru Lăpușan, CEO şi fondatorul Zitec, Horia Manda, managing director al Axxess Capital, companie care administrează fondurile Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), Balkan Accession Fund (BAF) şi Emerging Europe Accession Fund, Camil Perian, director general al companiei Skin Media, lider în piața de distribuţie IT & CE, Nicolae Rațiu, fiul lui Ion Raţiu şi preşedinte al Fundaţiei Raţiu, Iulian Stanciu, CEO al celui mai mare retailer regional, eMAG, cu activități în România, Bulgaria, Bulgaria și Polonia, şi Florin Talpeș, creatorul Bitdefender, antivirus folosit de 500 de milioane de utilizatori în întreaga lume, care au contribuit cu donaţii mai mari de 10.000 de lei pentru a face realizabil acest proiect.

Cu doi dintre donatori, Horia Manda şi Florin Talpeş, amândoi matematicieni, Nicuşor Dan are o relaţie de colaborare mai veche, aceştia fiind implicaţi în construcţia Şcolii Normale Superioare din Bucureşti, al cărei fondator este şi candidatul USB pentru Primăria Generală, ceilalţi fiind convinşi de valorile şi proiectele sale pentru Bucureşti.

Nicuşor Dan a precizat în declaraţii anterioare că aceste donaţii au fost realizate, potrivit legii, prin act notarial care prevede că donatorul nu are niciun fel de pretenţie de ordin politic din partea USB. “Au văzut şi ei dezbaterea politică şi au înţeles că îmi fac un mare serviciu venind alături de mine”, a explicat Dan decizia de a face publice numele acestora.

Iulian Stanciu, acționar și CEO eMAG a transmis şi o declaraţie de suţinere a proiectului pentru Bucureşti al USB: “Am decis să-i susţin pe Nicuşor Dan şi echipa lui pentru Primăria Bucureşti şi Consiliul Local. Decizia a venit după tragediile de anul trecut, când am realizat că nu pot sta deoparte şi simpla participare la vot nu va ajuta la schimbarea în bine a societăţii. Nicuşor este un om curat, deştept şi ambiţios, din punctul de vedere al banilor investiţi este probabil cel mai bun lucru pe care-l pot face pentru a creşte Bucureştiul.”

Nicuşor Dan a mulţumit şi celor peste 400 de persoane care au donat pe salvatorii. ro si pe nicusordan.ro sume individuale mai mici de 10.000 de lei. Lista tuturor donatorilor cu cardul se găseşte aici. În perioada 6 mai-18 mai au fost stânşi din donaţii 241.324 lei, iar cheltuielile s-au ridicat la 221.150 lei. Candidatul USB a făcut un nou apel către cetăţeni să doneze pentru proiectul Uniunii Salvaţi Bucureştiul, în cea mai de succes campanie online de strângere de fonduri din România.

Candidatul USB la Primăria Capitalei a spus despre programul său pentru funcţia de Primar General că este mai degrabă rezultatul unui proces, încă neîncheiat, de consultare cu cetăţeni, experţi şi asociaţii profesionale. El a arătat că baza unei administraţii eficiente şi apropiată de cetăţeni şi nevoile lor este transparenţa, acesta fiind şi primul pilon al programului. Programul conţine soluţii realiste pentru decongestionarea traficului, transportul urban, educaţia copiilor, sănătate, termoficare, locuire şi reabilitarea clădirilor cu risc seismic, protecţie socială, patrimoniu, spaţiul verde precum şi o viziune asupra integrării cercetării academice cu industriile IR şi creative pentru transformarea Bucureştiului într-un centru regional.

Programul va fi disponibil vineri pe site-ul www.nicusordan.ro

Save