Nicușor Dan face publice sumele obținute din donații ȋn pre-campania electorală, precum și cheltuielile la zi

5 Mai 2016

Nicusor Dan

• Până astăzi s-au strâns aproximativ 174.000 euro
  • Cheltuielile de pre-campanie la zi au totalizat 128.805 euro

05.05.2016, București – Nicușor Dan și Uniunea Salvați Bucureștiul au obținut, până acum, donații în valoare de 782.296 lei (aproximativ 174.000 euro) pentru campania și pre-campania electorală a USB pentru locale. Donațiile au fost realizate prin contract notarial și prin platforma online Salvatorii.ro, prin care orice cetățean român poate face o donație care susține campania pentru câștigarea alegerilor la Primăria Bucureștiului.

706.500 lei au fost obținuți prin contract notarial, în timp ce platforma online a adus până în prezent 75.796 lei. Donațiile online au variat între 10 și 10.000 de lei.

Nicușor Dan, președintele USB: „Astăzi începe oficial campania electorală și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au donat până acum și care ne susțin pentru câștigarea alegerilor. Vom publica în continuare sumele pe care le vom primi și le cer Gabrielei Firea și lui Cătălin Predoiu să facă la fel. E un gest firesc de respect pentru oamenii cărora le cer votul.”

În pre-campania electorală USB au fost cheltuiți, până astăzi, 128.805 euro, astfel:

Categorie cheltuieli Suma Procent
Cheltuieli operaționale            9.206 euro 7,15%
Corturi          20.137 euro 15,63%
Promotori          28.231 euro 21,92%
Cheltuieli de marketing            8.350 euro 6,48%
Publicitate online          41.492 euro 32,21%
Publicitate outdoor          21.389 euro 16,61%

Notă: Donațiile către partide politice și candidați independenți sunt reglementate de Legea nr. 334/2006, de HG 10/2016 și de alte acte normative emise de Autoritatea Electorală Permanentă.

Pentru detalii suplimentare, o puteți contacta pe Ioana Lupea, responsabil de comunicare USB, la numărul de telefon 0726.704.006.