Nicușor Dan îi invită/provoacă la dezbatere pe Gabriela Firea și Cătălin Predoiu

13 Mai 2016, Bucuresti

Invitatie la dezbatere

Le cer Gabrielei Firea și lui Cătălin Predoiu să accepte dezbateri publice pe proiectele pentru București.

Politicienii zilei știu să promită. Ar promite orice numai să câștige ca imediat după alegeri să uite complet. Dovadă stau ultimii 26 de ani și faptele lor. Gabriela Firea și Catalin Predoiu promit că vor face o administrație transparentă, că vor pune pe site-ul primăriei toate contractele și bugetele capitalei, dar lipsesc la primul test de transparență. Amândoi fug de întâlnirile televizate sau de cele din redacțiile publicațiilor, fug de dezbaterile proiectelor pentru București în fața cetățenilor. Dezbaterea însemnă transparență! Gabriela Firea preferă dezbaterile cu “yesmani”. Pana şi Victor Ponta a acceptat să meargă in confruntări cu Klaus Iohannis. Chiar atât de jos au ajuns lucrurile în psd-ul lui Liviu Dragnea?

A trecut prima săptămâna de campanie și nu am văzut până acum soluții pentru București și bucureșteni, nu am văzut dezbateri pe soluții și teme reale ale orașului. Transparența, implicarea reală a cetățenilor prin accesul la informație de interes public, administrarea eficientă, eliminarea birocrației, soluții pentru transportul în comun și pentru parcări, soluții pentru termoficare, soluții pentru încurajarea afacerilor și poziționarea Bucureștiului în competiția cu alte orașe din Europa, creșterea numărului de școli și grădinițe, reducerea poluării, lărgirea spațiului verde în oraș, construcții în armonie cu dezvoltarea orașului. Acestea sunt câteva din temele la care bucureștenii au nevoie de răspunsuri concrete.

Eu împreună cu USB (Uniunea Salvați Bucureștiul) am venit cu alt model de a face administrație publică, am adus oameni noi 100%, profesioniști în domeniile lor care iubesc orașul și sunt hotărâți să se implice în transformarea și profesionalizarea administrației. Am adus transparența în jocul politic prin publicarea cheltuielor de campanie, demers care până în acest moment nu a fost urmat de niciun contracandidat și de niciun partid.

Transparența însemnă fapte! Haideți la fapte Gabriela Firea și Cătălin Predoiu!