Nicușor Dan lansează Salvatorii.ro și așteaptă donații de 100 de mii de euro de la cetățeni

18 Aprilie 2016

Salvatorii.ro

– Salvatorii.ro este o platforma de finanțare transparentă, un gest de normalitate în contextul în care schemele de finanțare a partidelor rămân o necunoscută pentru cetățeni
– Platforma funcționează pe un sistem de plăți securizat și în acord cu noua lege electorală

18.04.2016, București – Nicușor Dan și Uniunea Salvați Bucureștiul lansează platforma Salvatorii.ro, prin care orice persoana fizică poate face o donație care susține campania pentru câștigarea alegerilor la Primăria Bucureștiului.

“Avem un răspuns foarte bun din momentul lansării platformei și ne așteptăm să primim donații de 100 de mii de euro de la cetățeni până la finalul campaniei, de cinci ori mai mult decât am primit în 2012. Sunt mulți bucureșteni care s-au săturat de hoția din administrație și noi le dăm posibilitatea să ne ajute concret în demersul de a curăța administrația de politicieni,” a declarat Nicușor Dan.

Platforma funcționează pe un sistem de plăți securizat și conform cu noua lege a finanțării partidelor, ceea ce a dus la un timp mai mare de dezvoltare. Conform prevederilor noi, orice om care dorește să facă o donație trebuie să trimită și o fotografie a cărții de identitate.

Pentru a simplifica procesul, platforma Salvatorii.ro folosește un sistem foarte simplu și rapid de a completa toate datele și informațiile de care avem nevoie. În plus, donatorii se pot implica activ și în derularea campaniei, având la dispoziție o listă de misiuni și evenimente la care pot participa.

Oamenii nu pretind absolut nimic în schimbul donației.

“Mesajul nostrum e simplu, donația ta ne ajută să putem salva Bucureștiul. Cu ajutorul tău, șansele noastre de a învinge sistemul controlat de vechile partide cresc pe zi ce trece,” a completat Nicușor Dan.

Platforma poate fi accesata aici: www.salvatorii.ro

Notă:
Donațiile către partide politice și candidați independenți sunt reglementate de Legea nr. 334/2006, de HG 10/2016 și de alte acte normative emise de Autoritatea Electorală Permanentă.