Nicușor Dan este pe locul doi în opțiunile de vot pentru PMB, la distanța de 5,3% față de Cătălin Predoiu

02 Iunie 2016, București

Sondaj

Nicușor Dan, candidatul USB pentru Primăria Generală, este al doilea clasat potrivit sondajului TNS, cu 16,1% din voturile alegătorilor care au declarat că sigur sau probabil vor merge la urne pe 5 iunie, la 5,3 procente peste Cătălin Predoiu (PNL).

Procentul celor care au declarat că sigur sau probabil vor merge la vot este de 70,9% din totalul eșantionului. Cei care au declarat că sigur merge la vot sunt 52,2% din eșantionul de 1000 de bucureșteni sondați prin metoda CATI.

Declarație Nicușor Dan: “Domnul Predoiu și-a asumat ca, în situația în care e mai slab într-un sondaj comun, se va retrage în favoarea celui mai bun. Acest lucru s-a întâmplat. S-a făcut sondajul, PNL a fost invitat să îl auditeze și în continuare toate datele sunt disponibile pentru ei. Domnul Predoiu trebuie să se retragă sau va fi responsabil de victoria PSD-ului din 5 iunie.”

În ceea ce privește Consiliul General, dintre bucureștenii care au declarat că intentionează să meargă la vot in iunie, 27% au declarat ca ar vota pentru Alianța PSD-UNPR, 16% pentru PNL, 15% pentru USB. 29% din eșantion au declarat că nu voteaza pe 5 iunie sau sunt indeciși în privința mersului la vot.

Sondajul TNS, casă de sondare cu tradiție în Marea Britanie și cu prezență locală, este singurul sondaj asumat din această campanie. Niciun alt partid nu a făcut vreun sondaj asumat în această campanie electorală.

Rezultatele prezentate fac parte dintr-un studiu desfasurat intre 31 mai – 1 iunie 2016. Interviurile au fost aplicate prin telefon (metodologie CATI – Computer-Assisted Telephone Interviews). Prezentul studiu a fost realizat la comanda USB. • Esantionul studiului este de 1000 respondenti, locuitori ai orasului Bucuresti, cu drept de vot (peste 18 ani). • Studiul este reprezentativ pentru populatia Bucurestiului, stratificat pe cote pe gen, varsta, educatie si sector, conform datelor din anexa (structura comparabila cu datele INS). Datele au fost ponderate, cu o eficienta de ponderare de 98.2% (cea mai mica pondere este de 0.756, cea mai mare pondere este de 1.420). Marja de eroarea a studiului este +/-3.1% la un nivel de incredere de 95%.

Save