Comunicat - Uniunea Salvaţi Bucureştiul

Scrisoare deschisă către Președintele României

1 Iunie 2016, București

Scrisoare deschisă către Președintele României

Domnule Președinte,
In 2014 ați fost ales de milioane de români care au văzut în dumneavoastră o speranță.
O speranță că în România se poate face o altfel de politică, în interesul oamenilor, eliberată de corupție și incompetență.
Au trecut doi ani de atunci și Bucureștiul, cel mai important oraș al României, este astăzi în pericol să ajungă din nou la mâna unor politicieni corupți și iresponsabili.
Singura șansă să oprim acest lucru este o prezență masivă la vot, așa cum s-a întâmplat și în 2014. Atunci oamenii au venit la vot pentru că au vrut altceva pentru țara lor.
Aveți o responsabilitate față de ei.
Vă cer, domnule Președinte, să ieșiți public și să-i încurajați pe toți românii, pe milioanele care v-au votat în 2014, să meargă la vot pe 5 iunie.
Destinul Bucureștiului, și al întregii țări, depinde de voturile lor.
Știți la fel de bine ca mine că alegerea pe care au făcut-o în 2014 nu este ireversibilă. România este în continuare amenințată de corupție.
Pe 5 iunie avem încă o șansă să salvăm Bucureștiul și România de corupția unei clase politice care nu s-a reformat.
Dar avem nevoie de cât mai mulți oameni la vot.
Vă cer să faceți acest apel către toți românii, să vină la vot pe 5 iunie și să nu lase destinul comunității lor în mâinile unor partide corupte.
Vă mai cer, domnule președinte, să folosiți toate prerogativele pe care le aveți la dispoziție pentru a asigura desfășurarea în bune condiții a votului de duminică.
De-a lungul anilor au existat numeroase sesizări din partea societății civile, a mass-media și a cetățenilor obișnuiți cu privire la fraudele electorale pe care le comit unele partide politice.
Suntem astăzi în situația în care cel mai mare partid din România este condus de un om condamnat definitiv pentru că a incitat la fraudarea unui scrutin.
Fac un apel la dumneavoastră să cereți public instituțiilor abilitate să-și facă datoria și să prevină orice tentativă de fraudare a voturilor.
Desfășurarea în bune condiții a alegerilor de duminică este esențială pentru restabilirea încrederii societății în clasa politică și în sistemul democratic de guvernământ.
Aveți o datorie față de democrația din România.
Nicușor Dan