USB își lansează candidații la primăriile de sector din București

14 Aprilie 2016

Candidatii

• Bucureștiul pierde 300 de milioane de euro pe an în corupție
  • USB și-a prezentat astăzi programul și candidații pentru București, oameni care până acum au luptat cu administrația publică vin să o reformeze din interior

București, 14.04.2016 Nicușor Dan și Uniunea Salvați Bucureștiul își anunță programul pentru București și candidații la primăriile de sector. Echipa USB are ca principal scop reducerea pierderilor constante din banul public cauzate de corupția transpartinică, prin două mecanisme: transparentizarea licitațiilor și alocarea corectă a bugetelor pentru rezolvarea problemelor reale ale Bucureștiului.

Nicușor Dan, președintele USB: “Vrem să scăpăm Bucureștiul de politicieni! Ne-au furat constant an de an și ne pun în pericol viața pentru că nu am pus stop. Venim cu oameni vii. Oamenii care până acum au luptat cu administrația publică vin să o reformeze din interior.”

USB estimează că, până în prezent, Bucureștiul a pierdut anual aproximativ 300 milioane de euro* din bugetul de 900 de milioane în proiecte și licitații netransparente, multe dintre ele acum pe rolul judecătoriei. Programul USB își propune să salveze acești bani și să îi aloce în principalele proiecte de care are nevoie Bucureștiul, în trei pași*:

1. Deschiderea Primăriei și a administrației locale: toți bucureștenii vor avea acces la cheltuielile și investițiile primăriei
2. Calitatea vieții bucureștenilor, din toate generațiile: cu banii salvați vom schimba sistemul de termoficare și astfel vom reduce facturile la căldură, ne ajung și pentru creșterea spațiilor verzi și îmbunătățirea traficului
3. Creșterea Bucureștiului ca centru economic și cultural: prin facilitățile pentru firme noi

Programul nu ar fi posibil fără echipa candidaților USB la primăriile de sector:

Sectorul 1, Clautilde Armand: “Vom anunța licitațiile publice în timp util și astfel vom da şansa oricărui antreprenor de a participa, ceea ce nu s-a văzut până acum”

Sectorul 2 Aimee Bugner: „Primăria trebuie să-și asume responsabilitatea pentru cei 150.000 de asistați social ai sectorului nostru. Avem nevoie de locuințe sociale si adăposturi pentru persoanele vulnerabile”

Sectorul 3 Roxana Wring: “Principalul obiectiv al programului meu este să deschid relația cetățenilor cu primarul, să poată să aibă acces la oamenii cărora le-au delegat acest rol administrativ și să îi tragă la răspundere pentru acțiunile lor.”

Sectorul 4 Dumitru Dobrev: „De ani buni, Sectorul 4 are cel mai mic buget din toate sectoarele bucureștene și are nevoie de investiții în calitatea vieții. Aici locuiește o bună parte din oamenii care muncesc și au nevoie de un mediu securizant pentru ei și copiii lor. Programul meu vrea dezghețarea Polului Sud al Bucureștiului”

Sectorul 5 Florin Grigorescu: “Sectorul 5 are nevoie de o schimbare profundă care să îl aducă administrativ în modernitate. Indiferent de vârstă, comunitatea de aici va resimți ce înseamnă o administrație modernă, fără întârzieri, cozi interminabile sau contracte ilicite.”

Sectorul 6 Mihai Daneș: “Prioritatea candidaturii mele este creșterea calității vieții oamenilor și are ca piloni sănătatea, siguranța și securitatea alimentară și socială, subiecte ale administrației publice locale trecute de cele mai multe ori în planul secundar al preocupărilor.”