USB reclamă discrepanţe statistice semnificative în situaţia voturilor din sectorul 1

8 Iunie 2016

Uniunea Salvaţi Bucureştiul a transmis o întâmpinare Biroului Electoral de Circumscripţie al Sectorului 1 Bucureşti prin care solicită renumărarea voturilor în 18 secţii de votare (5, 7, 9, 13, 16, 24, 27, 31, 55, 88, 111, 145, 146, 151, 152, 155, 157, 158) pentru a se stabili în mod obiectiv rezultatele alegerilor.

În privinţa secției 55, PNL a făcut deja o sesizare care arată că a fost folosită urna mobilă, cu permisiunea biroului electoral al secției de votare, fără documente complete și că aceasta era însoțită de candidați ai PSD.

USB a constat că există discrepanţe semnificative între numărul de voturi obţinut de Clotilde Armand, candidata USB pentru Primăria sectorului 1, şi cel obţinut de Nicuşor Dan, candidatul USB la Primăria Capitalei. De asemenea, USB a remarcat că există diferenţe negative între voturile obţinute de Clotilde Armand şi cele înregistrate de lista USB pentru Consiliul Local sector 1 în anumite secţii deşi statistica parţială arată că procentul candidatei este superior celui al listei USB.

O coincidenţă remarcată a fost şi aceea că în secţiile de votare în care USB nu a avut delegat sau reprezentant diferenţa de voturi în favoarea candidatului PSD Dan Tudorache este mai mare decat media statistică.

Ataşăm întâmpinarea adresată Biroului Electoral de Circumscripţie al sectorului 1 cu menţiunea că USB a descoperit şi alte erori pe care le va comunica ulterior.

Discrepante statistice in situatia voturilor